Varför ha lösgjord häst?

Alla ryttares mål är att få en riktigt lösgjord häst. För oss betyder det en häst som är behaglig att sitta på och som är användbar. Det är för många skäl nog att söka just lösgjordhet i hästen och lägga ner arbete på det.

Men det finns en annan, mycket viktigare, anledning till att satsa på en lösgjord häst. Vad vi än vill använda hästen till. Det handlar om hästens välbefinnande. En felriden häst får nämligen svårt att hålla sig frisk. En häst som rids i obalans och med spännignar i kroppen får lätt ont i benen, ont i ryggen, ont i nacken. Den mår inte alls bra till slut.

Så om du har en häst, eller vill rida en häst på ett hästvänligt sätt, på ett sätt som gör att hästen håller sin sundhet och att den mår bra av träningen. Då tycker jag du ska lägga en sisådär 18 minuter på att kika på den här videon. Det är väl spenderade minuter. Och tack vare Youtube finns den helt gratis!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s