Vanlig bakjäst nyttig för hästen

Helt vanlig bakjäst kan göra att hästen får en mer balanserad mag- och tarmflora. Desstom hjälper jästen till att effektivisera hästens näringsupptag från cellulosa, det vill säga fibrer. Det visar en studie som utförts i Frankrike, och som publicerats på Hippson.se. Det verkar därmed som det finns ett mycket billigt och enkelt sätt att förbättra hästens hälsa vid magåkommor. För att jästen ska vara effektiv för nedbrytningen av fibrer, måste den vara levande. Död jäst är nyttig den med, men inte på samma sätt. Med död jäst som tillskott får hästen mest ett extra aminosyror och vitaminer, vilket i och för sig inte är så dumt det heller.  

 

Annons

4 tankar om “Vanlig bakjäst nyttig för hästen

  1. Intressant! Våra isisar har ju haft fång av och till och får då störd tarmflora. Ska se vad de gillar vanlig bakjäst. Brukar köpa Hippoextra som de vid behov älskar.
    Ha det gott:-)

  2. Har provat det här nu ett tag – och tycker det funkar galant. Också ett mycket ekonomiskt alternativ till allt som det står häst-någonting på! Lätt åtkomligt i butiken, lätt att fördela och praktiskt.

    • Halloj Victoria! Jag har hört lite olika. Min gamling på ca 600 kg får ca ett kvarts paket, medan jag vet att andra ger ett halvt paket och till och med ett paket….. hoppas någon här kan svara lite bättre kanske? Min funkar fint på ett kvarts i alla fall och är nu superfin så jag håller min foderstat som den är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s