Tränare och kusk fälld för sexuellt övergrepp

Det finns ett problem inom idrotten som uppmärksammats på senare tid, inte minst genom Patrik Sjöbergs självutlämnande bok om de övergrepp han utsattes för som ung. I hästvärlden är det inte annorlunda. Snarare är det kanske så att där hästflickor och hästpojkar finns, är också risken stor att det finns busar av sällan skådat slag. De flockas kring ungdomarna, och hoppas på napp. Kommer ihåg alla varningar för blottare som fanns utanför ridskolorna i Stockholmsområdet när jag var liten, och har fått höra både ett och annat under åren som gått. Det händer en del bakom kulisserna.

Tyvärr är attityden inom hästsporten ofta undfallande. Ofta ingås relationer med väldigt unga tjejer och mycket äldre män, utan att någon reagerar alls. Vad som är rätt och fel och vem som nyttjar vem, det kan vara svårt att säga på rakt arm. Men ofta är det de yngre som är naiva, och nyttjas, helt klart. Ibland är det också ren och skär kärlek – men nog borde i alla fall ett eller annat ögonbryn höjas när sextonåringar går till sängs med fyrtiofemåringar till höger och ävnster? En eloge till Flyingeschefen som stängde av den lärare som hade relation med en mycket yngre elev! Vi måste visa att sådant inte är okej!

Och ibland går det alldeles, alldeles för långt. Som i fallet med hästtränare och kusken som nyligen dömdes för övergrepp på två unga pojkar. Läs mer om det på ATL. Mannen dömdes för barnsexbrott – i ett och ett halvt år i fängelse. Skönt att han åkte fast.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s