GOD JUL!

GOD JUL!

Det blev en sedvanlig, underbar, julfrukost i stallet.

När juldagsmorgon glimmar…..

Hästarna fick sin vanliga mat, och några äpplen till. De är nog de som firar jul mest hela året, i alla fall om vi menar att juletider är tider då vänlighet, generostitet, glädje och livskraft råder. Det är hästarnas gåva till oss!

Svenska Ridsportsförbundet har också gett sin julklapp till sina tävlingsryttare. Ibland tänker jag att jag borde ge mig in på banorna igen, bara för skojs skull. Men kul verkar det då inte vara. Svindyrt har det redan blivit – det var Halloween-presenten från förbundet att ge mångdubbelt dyrare licensavgifter till sina tävlingsekipage. Julklappen då? Den var kanske ännu finare. Inga logotyper ska finnas på något av det som används på häst eller ryttare. (jo en av varje men max 1*3 cm….).

Lycka till, säger jag bara, den som ska försöka mäkta med att följa den regeln. Så där fick jag än en orsak att bara hålla mig undan. Fy fabulen för att orka med att både betala multum, och sedan följa massa med knasiga regler och förordningar som inte har med hästar över huvud taget att göra….. men ekonomin (läs mitt tidigare julinlägg) är det alltigenom härskande ämnet, som är viktigare än allt annat. Sponsorer ska skyddas, även om det betyder att folk inte kan eller orkar med alla regler och fåniga klausuler längre.

Det blir nog silvertejp för hela slanten om detta ska lösas rent praktiskt. För många loggor kan inte tas bort, till exempel från sadlar, träns och annat. Snyggt värre lär det bli på banorna! Vilken syn för gudarna. De måste undra vad vi människor har under nattmössan egentligen. Underbart också att ledningen för detta anrika förbund lägger ner tid på detta, när det finns så många andra, enormt viktiga etiska frågor att ta ställning till inom ridsporten. Det gäller både hästarnas välfärd, tillgänglighet och säkerhetstänket.

Mer om regeln, och reaktionerna kan ni läsa om i Tidningen Ridsport!

Annons

2 tankar om “GOD JUL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s