En liten sann julsaga

Det duggar tätt av rapporter om hästar på driven i landskapen just nu. Vet inte vad det beror på, men många verkar råka ut för det jag själv fruktar mest – lösa hästar på vift på trafikerade vägar. Flera hästar har fått sätta livet till när bilar inte kunnat väja för de (troligen) stressade djuren. En sådan bilolycka inträffade också i onsdags, i Örsundsbro. Hästarna hade tagit sig flera kilometer från hemmet och den lille shettisen Dumle syntes inte så bra i mörkret. Han blev träffad av en stackars bilist.

Bilisten gjorde som sig bör. Han ringde polisen. Men polisen sa faktiskt något häpnadsväckande – de kunde inget göra! Nu undrar en stilla själ som jag, vad i hela friden de då har som lag att alla bilister som träffar något större än ett rådjur ska ringa polisen så fort som möjligt för. Och varför kunde de inte hjälpa! Givetvis finns det hjälpa att skaffa…..  Hos mig blev det ett himla larm när jag hittade en skadad älg. Den togs om hand efter ett stort pådrag. Men hästar i Enköpingstrakten kan de inte hjälpa? Suck. Nåväl – åter till historien.

Folk verkar har hjälpt till på egen hand och till slut kunde hästarna fångas in. Den lille Dumle fick åka till sjukhuset för att se hur illa det var. Men döm om allas förvåning, när Dumle visade sig vara helt hel och sund, trots den otäcka krocken. Dumle är en liten turgubbe han! Sådana storys värmer alltid, i den stilla julefriden. Här faller flingorna en efter en över det vita landskapet. Dags att ta tag i dagens roligaste uppgift, kanske? Ta en tur med härliga W över fälten och se vad hon går för????

Mer om Dumle kan ni läsa om här. Det är en fantastiskt söt kille!

Annons

2 tankar om “En liten sann julsaga

  1. I vårt område (Västernorrland) har tre hästar fått sätta livet till i två olika olyckor senaste dagarna, väldigt otäckt…
    Har man täcke eller grimma på hästen i hagen finns det ju jättefina reflexgrimmor och täcken med reflexband numera. Men en helt naken och kanske mörk häst är ju jättesvår att se i mörker, deras ögon glimmar ju inte på samma vis som tex rävens heller…
    Jag är glad att min medryttarhäst står i ett stall långt ifrån ”ära och redlighet” med liten risk att råka på en bil om hon skulle komma lös, men jag hoppas förstås att ingen annan ska behöva råka ut för det heller.

  2. Ja, jag har reagerat över hur många olyckor det varit där uppe i norr den senaste tiden… väldigt otäckt!

    Härligt med en historia som slutar bra 😀

    Kramar från mig <3<3<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s