FASS ger viktig info om mediciner

Ibland blir djur sjuka. Veterinär tillkallas och ofta står vi där sedan med ett recept i handen. Medicinska preparat är guld värda när de behövs. Rätt använda räddar de liv.  Det är inte alltid (läs sällan), som vi får information om eventuella biverkningar, vad som egentligen gör att läkemedlet fungerar och vad medicinen innehåller. Det är egentligen inte alls bra. För det är, för en hästägare och för djuret, enormt viktig information. Biverkningar är inte helt ovanliga och en del hästar och andra djur tål inte alla preparat. Känsligheten varierar och om vi inte vet vilka biverkningar som kan förväntas, blir det vårt att avläsa hur behandlingen faktiskt fungerar. I värsta fall kan djuret bli riktigt sjukt av behandlingen……

Det finns som tur är information att få på nätet. I Fass kan du läsa dig till om vilka djur som inte ska ha vissa preparat, om vad de innehåller och vad medicinen används till. Där ges också information om biverkningar, och om hur länge en öppnad burk/flaska håller sig vid lagring och hur olika mediciner interagerar med varandra. Matnyttigt värre!

FASS hittar du här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s