En trofast vän

 

Den senaste tidens händelser i Japan har skakat om en hel värld.. Jordbävningen, tsunamim och händelserna i kärnkraftverket Fukushima berör oss alla, även om vi inte själva har några familjemedlemmar eller vänner som berörs direkt. Hemska scener har spelats upp på våra datorer och tv-apparater, scener som bara till del visar den enorma förstörelse som Japan utsatts för av naturens krafter. Människor, liksom djur, har drabbats hårt.

Nu, många dagar efter katastrofen, kommer fler och fler små solskenshistorier. Solskenshistorierna ger hopp om liv, ger oss styrka i vår förhoppning om att det går att slå oddsen och får oss att känna att kampen i alla fall inte är så ojämn som först kan tyckas. En av de solskenshistorier som berört mest, är roligt nog, en skadad hunds och dennes kamrats öde. Nio miljoner tittare på Youtube har tagit del av detta öde:Antalet tittare säger en hel del om vårt förhållande till djuren. Filmen i sig säger en hel del om djurens förmåga till empati och vänskap. Expressen låter meddela att hundarna fick hjälp av veterinär och togs om hand!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s