Arbetsskada vanligaste sjukdomen hos häst

Det finns mycket underligt i hästvärlden. Idag läser jag att hältorna är den vanligaste sjukdomen hos häst. Det har en undersökning från SLU kommit fram till. Inte för att det var en nyhet för någon hästägare kanske, men å andra sidan verkar hästvärlden kräva forskning i de mest fundamentala och givna spörsmål. Som till exempel den härliga forskningen som har lyckats bevisa att hästar påverkas av nervösa människor. Vem sjutton gör inte det, förresten? Och sedan när ses en hälta som en sjukdom, undrar jag. Men det kanske ses som en arbetsskada och därmed kan räknas som sjukdom. Hästen blir ju sas sjukskriven i alla fall, förhoppningsvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s