Sinnliga djur

En artikelserie i Aftonbladet berättar om hur det gick för de stjärnor vi älskade att titta på TV förr. Även om jag nog var lite liten vid den tiden, vet jag mycket väl vem/vilka delfinen Flipper var. En av dem lär enligt tränaren ha tagit sitt eget liv genom att täppa till sitt lufthål. Kvävning till döds är ganska drastiskt och antagligen rätt ovanligt i djurvärlden om vi räknar bort oss själva som djur.

Men nog finns det mer bakom pannbenet än vad som syns på ytan. Djur är kloka på sitt eget sätt och flera djurarter kan ta livet av sig. Vad som finns där bakom vet vare sig du eller jag. Vi kan bara gissa och försöka läsa av de signaler djuren ger oss. Det är en konst som är på utdöende. Nu krävs forskning för att bevisa att djur har känslor. Vad underlig världen är ändå.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s