Skydda barnen i idrotten!

Nu räcker inte orden till längre – så nu gör jag något som är ovanligt för mig i en text. Jag svär.

För hur i hela helvete kan vuxna som vet att en person bivit dömd för sexuella handlingar mot barn få verka fritt IGEN efter avtjänat straff – och utsätta unga tjejer för risk – och de facto övergrepp!!!! – efter att detta är känt? Och att man får kortare straff än om man dopat sig. Det säger en del om prioriteringarna inom sporten i så fall.

Hur tänkte man där?

Det finns INGA ursäkter.

Hästgården – SR:s dokumentär skrämmer vettet ur mig. Har vi inte kommit längre? Det är inte klokt på en fläck. Skämmes. Orkar ni så lyssna på den – annars räcker det kanske med att veta att en man som dömts för sexuella övergrepp på unga flickor under nittiotalet fick sin avstängning från att verka under våra förbunds goda minne uner en kortare tid än vad själva fängelsestraffet var. Så när han kom ut ur finkan var det bara att börja köra på igen – vilket självklart resulterade i att än fler flickor utsattes under lång tid. Det här ät problem som går vida över själva ridsporten – utan är ett allmänt problem då regelverket verkar helt uppochnedvänt. 😦

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s