Colleges attacked over horse welfare

Hästar som används inom skolundervisning om – just det – hästar! Dessa borde ha det bra va? De borde finnas i en miljö som sätter exempel på hur man på ett bra och professionellt sätt tar hand om djuren. Men så är det uppenbarligen inte alltid. Tyvärr – och det är mycket märkligt varför det inte är så.
I Storbritannien har en häst som dött under en lektion renderat till ett stort upprop mot att hästar i skolundervisningen där se som objekt och att många av dem mår dåligt. Det inlägg jag delat är hjärtskärande läsning för oss som älskar hästar och som tror och hoppas att skolorna som ska lära unga hippologer och hästprofessionella i övrigt också är de som visar vägen framåt till ett bra djurskydd.
Jag hoppas Sveriges utbildningshästar mår bra mycket bättre än så här. Annat vore förkastligt! Men jag hoppas också att alla som går på skolor där hästar finns vågar slå på stora trumman och säga till om det inte är så att hästarna har det bra. Inte för att man ska sluta – men man ska säga till! Hästarna kan inte tala för sig – bara vi hästvänner kan göra det. Det är svårt, men de har ingen annan än oss att hoppas på, för om det är så att de far illa, lider de i det tysta. ❤

nakedhorse

by Linda Chamberlain

Students have called for better care of horses used in education after a leading university admitted one of its animals died after a behavioural study went horribly wrong.

A spokesman for Nottingham Trent University said: ‘This was an incredibly sad accident and not caused by neglect or bad practice.’

But ex-students have warned that the incident was among a long list of concerns about the treatment of horses – including whipping, long periods of stabling and working animals too hard for their age and fitness.

The students are among a small but growing number of whistleblowers from around the UK who are calling for better care of horses used on equestrian courses. Some left their studies in disgust, others stayed vowing to do what they can for horses who work in the equestrian industry.

Sammi Hancox (above)  finished her degree in 2016 at Nottingham Trent University in…

Visa originalinlägg 2 783 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s