Sadel – a och o för ett nöjt ekipage

En felaktig sadel kan aldrig hjälpa dig till den där superbra sitsen du behöver för att få häst och dig själv i balans.

En illasittande sadel kan skada hästen på alla möjliga sätt. Så enkelt kan man nog uttrycka det – så visst är sadeln a och o för ett nöjt ekipage!

Så tog jag till slut tag i sadeleländena och drog ut en sadlinpassare för att kolla upp alla mina hästars behov – liksom mina. Det där med sadlar betyder ju så mycket och hur jag än gjort har jag inte fått till det på egen hand. Det är bara att konstatera – det där med sadlar är en konst i sig. Och vad kan då vara bättre än att ta ett proffs till hjälp?

Sagt och gjort – jag drog in det bästa jag kunde få tag på. Det var ingen mindre än Liqusini som kom. Bilen fullpackad med sadlar som valts ut på förhand utifrån min information via telefon om allmänna egenskaper om hur stora hästarna var och min längd och lite annat som kunde sållra bland  alla de sadlar som är möjliga att ha på en häst. Totalt fanns ett 25-30-tal sadlar att prova.

Det mättes på tvären och bredden, kändes igenom och provades. Inget lämnades åt slumpen. Och jag fick rida, och rida, och rida, och rida. Fyra, fem sadlar per häst. De hade valts ut för att passa hästen. Nästa steg var att jag skulle trivas – minst lika viktigt. Och nog fann vi några juveler. Det var sadlar där jag bara nöjt hummade och flöt med i steget. En lite mindre dyr – en riktigt prisvärd rackare om jag får säga det själv. Och en diamant. Såklart. VIll man det bästa, tar man också det bästa. Nu väntar jag på leveransen av den nya sadeln.Och en har jag kvar att beställa. Inte ens en hästnörd som jag, kan beställa alla sadlar på en gång. Men det kommer. Just nu har vi så vi kan flyga fram, även om underlaget har mycket att önska. Och det är värt sin vikti guld.

Och om ni vill ha hjälp med sadlar, är det Liquisini – beläget mellan Uppsala och Enköping ni ska vända er till. Proffsigt, trevligt, kompetent och i slutänden – trots att det kostar en slant – extremt prisvärt. För tänk att få en sadel som sitter som en smäck. Du förblir mjuk i kroppen och kommer i balans utan spänningar. Och hästen slipper kämpa emot sin utrustning och gå på bogarna, få tryckskador och annat som kan orsaka smärta och hältor. Det blir billigt i längden!

http://www.liqusini.se

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s