Mys och nytta med massage

Idag blev det mys och massage för hela slanten. Hela huset luktar för tillfället pepparmint och klassiska tuggummin. Förstår inte att det ska vara så svårt att bli av med linimentet på händerna bara. Men så har jag också masserat en fem-sex fyrbeningar förstås. Den här gången blev det på ”fri hand”. I hagen. Det är otroligt vad mycket som övas och är nyttigt när jag får tid att ge lite massage till dem. Relationer byggs upp och befästs mellan mig och hästarna, vi får kvalitetstid tillsammans och hästarna tycker det är mysigt värre. Om de inte gör det, är de helt fria att gå därifrån. Då vet jag att något är knas, och behöver kolla upp det lite mer. Oftast, precis som idag, brukar de tvärtom visa exakt var jag behöver massera lite extra mycket, och hur. Att lyssna på deras reaktioner är givande. Sedan kommer ju effekten av själva massagen till också. Muskler mjukas upp och blodgenomströmningen blir bättre. Det är rent förebyggande, och kan också få stopp på något som är på gång, men inte slagit igenom. Statusen på hästen gås igenom ordentligt också. Jag vet precis om de är spända i musklerna, ömmar, eller är avslappnade och var. Det har stor betydelse när jag sedan ska rida och träna dem. Det finns många anledningar till att massera hästarna- ofta!  Alla hästar mår bra av massage, unga som gamla.

Liniment är bra. Använder ett för människor egentligen – med aloe vera i. Tycker det fungerar bra på hästarna, och på mig själv. Men som sagt – det luktar. I och för sig gott, men väldigt starkt. Sedan envisas jag också ganska ofta med att råka sätta händerna på ansiktet, vilket gör att lukten – och effekten blir kvar även där! Jag kommer aldrig glömma den gången då jag körde från stallet en kväll och smet in på en ICA-butik för att få tag på lite middag. Vanlig rutin på den tiden. Alla tittade så konstigt på mig. När jag gick förbi grönsaksdisken fanns där en spegel och då förstod jag varför. Jag hade en röd hand på hela kinden! Det såg inte klokt ut. Folk måste trott att jag blivit misshandlad. Det var linimentet som gjort det, och det faktum att jag antagligen suttit och grunnat med huvudet vilande på handen i bilen. Så kan det gå, men det hindrar mig inte från att tycka att liniment är toppen till hästar och mig själv. Det är det värt.

Annons

En tanke på “Mys och nytta med massage

  1. Härligt, jag uppskattar verkligen din blogg. När jag masserade min lilla kille som växer bara den, tyckte han det var så skönt och han skulle underlätta så mycket för mig att han nästa trillade omkull. Bara lite mera där och lite hårdare där. Kroppspråket var så tydligt att jag bara stor och log åt honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s