Medfött att tycka om djur! :-)

Det är lite roligt att läsa om vissa undersökningar. Den här, publicerad i DN idag, är en av dessa. Här har forskarna kunnat påvisa att vi faktiskt har en medfödd instinktiv reaktion på de djur vi möter. Ibland är den positiv och ibland är den negativ. Men reagerar – det gör vi. När dessa reaktioner började bli en del av våra medfödda anlag vet inte forskarna än, men det finns teorier om att det vuxit fram i och med domesticeringen av de djur vi fortfarande (i alla fall många av oss) omger oss med. Det låter troligt – det låter också troligt tycker jag att även det omnämda gäller. Vi är kanske inte bara ett ”rovdjur” i hästars ögon till exempel. Vi är kanske något annat för dem – nu när de levt med oss i sisådär 6  000 till 10 000 år???? Det vore väl konstigt annars? Nu väntar jag spänt på fortsättningen – hur reagerar katthjärnan eller hästhjärnan när den får syn på oss människor???

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s