Guld till Rolf Göran i EM!

Det är bara att sälla sig till den hyllningskör som nu sjungs till Rolf Göran Bengtssons ära för det fantasiska EM-guldet! Vilken ryttare han är då, som så iskallt klarar av att gå felfritt där ingen annan gör det. I OS häromsistens blev jag i alla fall tagen av den coolhet och det lugn som RGB alltid utstrålar. Och nu gör han det igen! Han rider också exemplariskt – en stilryttare som många ungdomar har att följa. Om de kan…

Det som också är imponerande med RGB:s karriär och resultat är att han är en helt vanlig kille, som tagit en helt ovanlig karriär. Familjen har inte varit besudlade av pengar att ösa över sonens intresse, utan varje meter upp i toppen har han ridit fram helt på egen hand. Däremot har han tydligen en mamma som stöttar i allt han gör. Det är enormt mycket värt det med! Sportslig lär han vara också, den gode RGB, och en man som verkligen respekteras med rätta! Han återkommer gärna till det faktum att: ”ingen är bättre än sin förstahäst”. Något att tänka på när vi lotsar och vårdar dem. Endast det bästar är gott nog för en som vill nå framgång – så även när det gäller att ta hand om dem fram tills dess att de ska prestera. Upplägget är enormt viktigt, både av hästens fysiska förutsättningar att klara jobbet, av teknik och känsla och inte minst samspelet. Ninja La Silla, så hett åtrådd kan jag tänka av många just nu, är inte en vinnare bara för inte. Tusentals timmars hårt och successivt jobb har gett resultat.

Så hatten av för mästaren Rolf Göran Bengtsson idag! Det är han mer än väl värd!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s