Hästkul med tornerspel

Är det något hästar gillar så är det att ha en uppgift. Det har inte minst märkts under de tre dagar som det varit riddarkurs på Lilla Hästskolan. Det har varit full fart och enorm glädje. Inte minst för hästarna som tyckt om våra busstreck. Sällan har jag sett hästar som varit så villiga framåt på banan.

Själv har jag fått erkänna att små detaljer gör det. Med en tung lans i handen blev vikten helt galen i sadeln. Friheten att röra sig och balansen blev en helt annan fråga, när en tyngd lades på ena sidan. Mycket fascinerande! Det krävdes en enorm koncentration och envishet för att åter hitta rätta ”knycken”. Runt runt runt red jag med denna lans i min hand och svängde, galopperade och red, red, red. Till slut lossnade det sisådär. Det säger en del om balansen och viktens vikt vid ridning. När jag tappade den tappade jag hela styrförmågan. Tjosan hejsan vad det gick. Utmanande värre och satte än en gång något viktigt med ridningen i sitt rätta perspektiv.

Nu är det bara att kunna justera själva ridningen bättre, med vapen i hand. Sedan gäller det att träffa själva målen också. När detta sitter blir det tornespel för hela slanten. En kul grej som verkligen bör provas. Det gäller att rida bara med vikt och skänkel. Annars blir det stora problem.

Riddarkursen avslutades ikväll med besök på Glimmingehus. Där fick vi se hur det kan bli om vi övar vidare. Det går fort och det krävs mod. Men omöjligt är det inte. Och hästarna, de är med oss!

Skånskan skrev för övrigt ett mycket trevligt inslag om kursen. Det kan du läsa här. Det är magiskt det där med tidningar och media. De var på plats i morse, och nu när jag trött och sliten kommit hem efter vistelsen på Glimmingehus, så ligger det där på nätet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s