Elettra utvecklar balanserade ryttare

Som jag nämnde var jag på Gerd Heuschmann med Elettra, min kära vän sedan så många år. Det är verkligen kul när vi kan hitta på saker ihop, och jag antar att det kommer öka framöver. För nu har Elettra valt ett liv i hästarnas tjänst, och då är vi ju i samma bransch, och till och med på samma sida – för båda vill vi att folk ska lyckas i sadeln och att hästarna ska må väl av vår ridning.

Så numer dyker hon då och då upp här på Lövslätten: Elettra Sonedotter, vår fantastiska ridtränare som har blivit populär hos så många. Hon ger träningar i sits från backen och uppe på hästryggen och har en lugn pedagogisk ådra som hon kan nyttja för att lotsa sina ryttare till en avslappnad och följsam sits. Utifrån principerna om Centrerad Ridning (hon är utbildad tom nivå ett och satsar högre), jobbar hon med själ och kropp för att lotsa oss till bättre ridning.  Elettra är också hästmassör och kan således hjälpa både häst och ryttare till bättre lösgjordhet och balans.

För mig är det extra kul att vi kan ta hit Elettra och att hon valt ett liv som tränare. Hon och jag går långt tillbaka i tiden. Väldigt långt när jag tänker efter. Det var till mitt stall i Vallentuna hennes underbara familj kom för att få en stallplats långt innan de köpte sin första ponny i början av 2000-talet. De hittade så småningom en rackarns fin ponny, en ponny vid namn Ninja (se bild!) och Elettra och hennes familj, liksom den andra familjen som var delägare i denna fantastiska ponny kom att blev vänner med oss alla på gården. Det är de än.

ninni

På den tiden var Elettra fjorton år, och lika rar då som hon är nu, sisådär en arton år senare. Hennes mjuka sätt gentemot hästar och oss människor har hållit i sig under åren.  Hennes tålmodighet, vänlighet och inte minst positiva inställning till det mesta gör henne till en sann hästmänniska.

Och även om åren gått och vi inte alltid hunnit ses så mycket då vi bott på olika ställen har vi hållit kontakten, Elettra och jag. Men nu kan vi det, tack vare att hon nu satsar stenhårt på att utveckla sin pedagogiska förmåga och ridkompetens så hon kan utveckla ryttare för framtiden – inte minst här hos oss på Lövslätten!

I vår kör vi så det ryker med Elettra. Hon är inbokad tre helger så här långt. Den som får plats på en sådan helg får mycket tillbaka och det är värt varenda minut. Jag får lika god träning som någon annan de helgerna, och det är mumma för mig. Äntligen får jag tid och ro att justera alla mina knasigheter jag lagt mig till med under åren, och hitta ett än bättre samspel med mina älskade pållar. Äntligen får jag tid att bara tänka på mig och  min andning, på min ryggrad och nacke, på mina knän och tyngden i stigbyglarna. Sådant ger mersmak.

Mer om Elettra kan du läsa om på hennes hemsida: http://www.elettra.se

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s