Totilas comeback – utan magi…..

På väg ner mot Skåne och en helg med härliga ryttare med fokus på balans, samarbete, positiv energi och känsla. Kollar in på alla ungdomars favoritsite – Youtube och kom på att Totilas ju för ett tag sedan gjorde comeback på arenorna.

Det var länge sedan jag kikade på Totilasfilmerna från förr, då Edward Gal satt i sadeln. Dags att ta fram den igen kanske? Så fram med en film från en av de bättre ritterna av edward gal – samtidigt som jag parallellt spanade in Raths ritt på samma häst fyra år senare. Jag växlar mellan de två och inser att det är som det sägs och kommer vara som borde vara – magin ligger i ekipaget, i samarbetet och i att hästen VILL jobba för dig.
Magin sitter mellan Gal och Totilas, inte i bara Totilas. För utan Gal är Totilas ”bara en häst” – en fin häst. Men takten, formen, energin, steget, viljan och uttrycket – ser så mer alldagligt ut nu än förr. Förr, då sprakade det om både häst och ryttare. Det var som de präktigaste fyrverkerier i djupaste natten. Det finns något där – som inte går att ta på. Men som är vackert, magiskt och – ja konst…

På den här filmen är hästen 9 år gammal och rids av Gal: http://www.youtube.com/watch?v=vEvGcIVoHW4

På det här filem är hästen 14 år gammal och rids av Rath: http://www.youtube.com/watch?v=EzOwt7upnm0

Här är också en del av svaret på hur det kan komma sig att det blir så olika med olika ryttare: de använder olika system och olika signaler, och inte minst känsla… http://www.youtube.com/watch?v=sK3TzBuGN0w
Videon är också en mkt intressant då den hänvisar till flera olika ridsystem…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s