Hopp ut ur paddoken

Förra vintern skulle jag låta ett av mina ston ”galoppera av sig” på ridbanan. Inte helt ovanligt att jag låter dem gå lösa på banan och aldrig att jag fått problem med dem då. De galopperar runt i gladan ro, ibland sätter jag upp ett hinder eller så. Bra galoppträning som pumpar hjärta och lungor och som dessutom gör att jag kan hinna träna igenom alla mina hästar när så behövs. Ända tills den här gången… 

Mitt lilla sto är pigg och tar full fart runt banan. Isigt är det, men broddar är ju på så det är ingen fara. Låter henne vara…. Men se efter andra varvet struntar hon helt enkelt att vända när ridbanan tar slut. Hon tar ett gigantiskt språng över grinden och galopperar hem till stallet. Vet inte vad andra skulle ha gjort, men jag skrattade så jag kved. Tårarna rann, som så ofta förr över denna dams påhitt. 

Vi hittar henne bakom stallet, mumsandes på en höbal. Som om inget hänt. Och det hade det ju inte heller – egentligen… 

I Ridsport kan du se en annan häst som gör på snarlikt sätt! 🙂 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s