Synen förändras till det bättre

I dagarna kom en bok om människans syn på hästen ut i bokhandeln. Författaren är Jeanette Thelander och hon visar på att vi ser hästarna på ett mjukare sätt än någonsin. I den här artikeln i Hippson berättar hon om skillnaden mellan häst och människa som en kuturell konstruktion som vi själva skapat. En gång i tiden fanns knappt någon särskiljning. Under medeltiden var skillnaden enorm mellan det som sågs som djur och det som sågs som människa. Idag ser vi likheter mer än skillnader – vilket också gör att vi reagerar mer när vi hör att hästar inte hanterats väl. 

Att de många också gör som jag – flyttar til landet för hästens skull, är också ett trevligt inslag i artikeln! Blir klart nyfiken på boken – Låter som en trevlig julläsning för min del! 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s