När hästar skyggar

Epona har skrivit en intressant artikel om när hästen skyggar – hur följden av händelser går sin stadiga gång, och hur vi kan hjälpa hästen att känna trygghet i det osäkra. Den kan du läsa här. Jag har sett många sätt att ”få” förbi en häst som tycker något är läskigt på turen. Själv har en av mina hästar hittat på ett eget sätt att få stöd för att våga gå förbi läskiga saker. Han stannar upp, backar ibland en eller ett par steg och står sedan och stirrar på det läskiga. Om han vågar går han förbi om jag sitter still och avslappnat. Om  han inte vågar vänder han huvudetet mot mig och nästan lägger det i famnen på mig (jo han är vig). Det är som om han frågar mig, om hur han ska göra. Jag ger lite kli och berättar för honom att allt är okej. Vägen går ju där framåt, förbi det otäcka som inte är så farligt egentligen, och inget ont kommer hända honom. Efter lite funderande brukar han snällt gå förbi….. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s