Ung debutant visar framfötterna

Så är fälttävlansryttarna igång med sitt dressyrmoment. Hittills har två ryttare avverkat sina program, varav den ena var Ludwig Svennerstål, endast 21 år ung. Han gick på nock och ligger bra till inför resterande tävlingsdagar. Vad härligt med nytt blod till sporten och vilka nerver killen verkar ha!

Linda Algotsson gick det lite sämre för tydligen. Och det får hon minsann känna av om hon orkar läsa Tidningen Ridsports artikel med tillhörande ”expertkommentarer”. Inom ridsporten finns tydligen ingen nåd – utan fel lag är på plats, med fel personer på fel hästar. I alla fall om de inte övervinner sig själva och hästen är lite spänd. Märkligt – jag som trodde hästar hade en förmåga att göra folk lite mer ödmjuka och mindre dömande, att alla vi som håller på med hästar förstod hur förbaskat svårt det är, att få en häst att dansa på kommando och att en tillvaro med häst lärde oss konsten för respekt för allt levande….. Vi lär oss tydligen olika saker av vår hästsport, sett till kommentarerna i tidningen……

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s