Så får vi se vad som händer nu då?

Nu har 10 000 kycklingar dött av värmen i Vallas Kronfågelslakteri (Södermanland). Tyvärr inte första gången detta slakteri är med om just detta, men oftare har det handlat om transporterna dit som tar död på de arma flygfäna. Hittills har inte mycket hänt. Jag bodde ett tag bara kilometer bort och fick höra en del….. Det fick mig att sluta äta kyckling, om vi säger så.

Vi får se om det händer något nu då? Det krävs nog tyvärr för lågt i tak i stallarna de håller djuren i för att de inte ska få fortsätta mer eller åtminstone få en rejäl bot…. det är ju det som verkar gälla numera… Å andra sidan fick en halländska nyligen rätt för att hon endast hade mindre avvikelser på sitt stall i takhöjd. Men det var på håret. Två instanser fick hon kämpa sig igenom för att få rätten att hålla friska djur.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/tusentals-kycklingar-dog-av-varmen

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s