Att bli med föl – hux flux!

Idag är första dagen för Lady D här hemma. Det var nästan två år sedan hon såg sin box, men nog var det en blick av igenkännande! Från oss båda. Ärligt talat hade jag glömt bort hur snygg hon är! Vilken trav denna donna besitter, vilken femininitet och vilken grace. Hennes namn klär henne. I magen har hon med sig ett föl. Vad det blir vet vi ju inte än, men det väntas i mitten av maj och det verkar som om båda mår prima!

Det var inte tänkt att Lady D skulle se oss på ett tag än. Fölet var ämnat för en annan, men ibland tar livet underliga vägar och då är det bara att anpassa sig. Jag är enormt glad över hur väl hon är omhändertagen och har full förståelse för att det blivit som det blivit. Så nu är hon här, med buller och bång. Bokstavligen. Det är en dam med humör och vilja, och med glimten i ögat. Och jag, jag har blivit blivande moster helt plötsligt. Det är bara att rigga kameran och sätta sig på vakt. Man vet aldrig med stona. Det är alltid lika spännande med väntan, det är alltid lika otroligt när det väl händer – när fölet ser dagens (eller nattens…) ljus och tar sina allra första steg.

Fölet kommer att bli efter welshhingsten Cui Christian RWM 48. Han mäter 114 cm över havet, så det blir ingen stor krabat som kommer dyka upp. Just nu går fölis under namnet Decimalen, men vad det blir får vi se. Lite kul med namnen faktiskt. Hingstnamnet får mig att tänka på Kung Christian, och Lady D var ju kunglig. Något att spinna vidare på, helt klart! Och vad framtiden har i sitt sköte för dem båda, det återstår att se. Att det blir något storslaget och fantastiskt är ju inte omöjligt……Med tanke på hur Lady D:s första föl är….

Mer om Cui Christian, eller Crille som han kallas, kan du hitta här.

Annons

3 tankar om “Att bli med föl – hux flux!

    • Jag vet inte planerna än faktiskt. Jag hoppas på ett friskt och glatt föl med glimten i ögat som sin mor. Sedan önskar jag ju ett sto, men att det är friskt är steg nummer ett. Sedan får vi se vad som blir av den!

  1. Och ja – vi väntar fortfarande. Datum är satt till den 14:e, men man vet ju aldrig. Nu är det omvända dygnet som gäller, med kameraövervakning från huset. En TV enbart vigd åt en ömsom ätande och ömsom tungt sovande och snarkande dam som blir mer och mer introvert. Inget är som väntans tider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s