Tankar igen om dominans och rangordning

 

Det är intressant det där att diskutera det här med rangordning! Det är ett återkommande tema, både här på bloggen och i verkliga livet. Jag är chef, jag bestämmer det är jag som är ledaren – återkommer de allra flesta till hur jag än försöker resonera om att detta är totalt ointressant när det gäller djurhantering och samarbete med djur.

Vi är väldigt duktiga på det där med hierarkiska hierarkier, så duktiga till och med att vi får svårt att tro eller inse att andra kanske inte alls är lika intresserade. Som djuren till exempel – de är totalt ointresserade av detta. Det finns så mycket annat att prioritera – samarbete, tillit, tilltro och förtroende till exempel.

Som tur är finns det finns fler än jag (och Felicia som hittade den här länken!) som kämpar med att resonera bort det där med dominans och rangordning. Per Jensen, professor i etologi till exempel.

Håll till godo och förresten – Happy Valentine ! Ge djuren runt omkring er en härlig kram idag – de har alla hjärtan av guld därinne!

http://urplay.se/162012

Annons

2 tankar om “Tankar igen om dominans och rangordning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s