Jägare med rätt att döda…. häst!!

Nu har det hänt. Igen, måste sägas. Varje år kommer det upp någon artikel om en eller annan stolle som gett sig ut i skogarna och skjutit något väldigt märkligt. Jag har inget emot jägare. Tro inte det. För jag äter med behållning vilt och dessutom har jag goda vänner som är seriösa (!) jägare. Dessa har jag gärna på min mark.

Problemet kommer till de stollar som finns. Det är de som gör världen osäker, inte minst i våra skogar. Den här gången handlar artikeln om en så kallad jägare som lyckats skjuta en häst i tron att det var ett vildsvin. Dock hade hästen på sig ett flugtäcke och stod med en kompis i en hage. Är det automatisk jagkträtt överallt så fort man får licens? Behöver vi gömma allt som lever nu om vi har jägare i farten? Eller hade den här hästen ett väldigt konstigt utseende och väldigt korta ben???

Det är så vi kan tro att det bara är att akta sig och de sina. För jägaren kommer inte att åtalas för annat än skadegörelse. Jag har tidigare undrat, och undrar igen vad det är hos kåren jägare som gör att väldigt mycket verkar vara tillåtet när de är i farten? Hade en annan gjort något liknande hade det nog kallats för mordförsök (för en person hade gått i hagen inte lång tinnan händelsen, för att titta till hästarna…). Och vad i hela friden säger länsstyrelsen om detta- angående djurskydd? Är det sådana jeppar vi ska ha på våra marker, eller????

För jägarna själva måste en sådan händelse också kännas mindre kul. Vem har lust att kopplas ihop med dårpippisar och blinda skjutglada nissar? Jag skulle det inte i alla fall.

Ja läs och tyck själva – här är artikeln.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s