Hur liten kan en häst bli?

Thumbelina här på bilden var förr den minsta hästen i världen men har nu blivit slagen i sin litenhet av Einstein.

Jaha. Nu är ett nytt rekord slaget. Den här gången i litenhet. Lille Einstein, med betoning på lille har sett dagens ljus. Han mäter 27 centimeter och är 2,7 kilo tung – att jämföra med min lille schnauzer som är ca 50 cm hög och 20 kg tung! Till och med min katt väger mer än 2,7 kilo tror jag. Lille Einstein bevisar att en häst, eller miniatyrhäst som han är, kan bli ungefär hur liten som helst.

Jösses – vad har man en sådan här liten häst till. Det känns knappast som det skulle gå att rida eller köra den. Och voltige ska vi nog inte tala om. Trots att jag inte riktigt förstår vad man ska ha ett sådant här djur till kan jag ändå misstänka att prislappen är extremt hög…. det brukar det ju vara när det när något sticker ut och är lite exotiskt sådär. Å andra sidan lär ju hästen inte kosta så mycket i drift vad gäller foder och strö och med lite tur kanske det går att få dispens på takhöjden till stallet.

Du kan läsa mer om Einstein och se bilder på honom i
Expressen
Aftonbladet

Och bilder på världens minsta exemplar av olika djur hittar du här

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s