Hästar har tjänat mänskligheten i 5 500 år

I Kazakstan har man hittat fynd som visar på att hästar använts av människor i 5 500 år. Det blir många år i människans tjänst det. Den kunskap som BORDE ha utvecklats med tiden verkar ibland ha gått väldigt ryckigt. Mycket har tappats, fått snappats upp igen, för att sedan åter gått bort.

Men vi kan tacka hästarna för det liv vi lever idag. Utan dem hade inte stora nationer skapats då stäckorna varit alltför långa för mänskliga fötter. Vi hade heller inte kunnat utveckla plogen och kunnat dra och släpa och åstadkommit så mycket som vi kunnat. Hästen har varit en förutsättning för samhällets utveckling.

Idag ses hästen ofta som My LIttle Pony. Det är något litet sött djur som ska månas om och vårdas som en docka. Att den ska månas om håller jag verkligen med. Men på ett respektfullt sätt. Kan vi säga ett ”vuxet” sätt? För en häst är ett fantastiskt djur och med fantastiska förmågor som vi inte har. Se det fattade man i Kazakstan – för femtusen femhundra år sedan….

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s