Sägnen om de vita benen

Sitter och längtar bort från iskyla, snö och halkiga ridbanor. Kikade om jag kunde hitta sköna sommarbilder, för att värma tanken om att den kommer snart, snart. Ser bilder på mina favorithästar genom åren, flera av dem har jag haft länge – en 15 år i år. Och noterar, som tidigare att nästan alla har en (1) vit strumpa. Min kung Alex som jag hade i 22 år hade en vit strumpa, W som hängd med i 15 år nu har en vit strumpa, Sayo som är W:s son har en vit strumpa….. alla mina stora favoriter i livet. Det finns engelska ramsor i olika varianter (från olika delar av Storbritannien) om hästar och hur bra de är utifrån antalet vita strumpor. Två av dem lyder:

One – buy me

Two – try med

Three – shy me

Four – fly me.

En annan något krassare lyder:

Four white legs, keep him not a day. Three white legs, send him far away. Two white legs, sell him to a friend. One white leg, keep him to the end.

Ännu en lyder:

One white foot, buy a horse; two white feet, try a horse; three white feet, look well about him; four white feet, do without him

Nu har jag några helt utan strumpor och två strumpor och en med tre vita strumpor. Alla är lika fina. Men kanske ligger det någonting i risken över att köpa en häst med flera vita strumpor – det blir nästa blogginlägg – är vita strumpor på ett ben ett tecken på att det benet av någon anledning är vekare?

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s