Hur lång ska en tygel vara?

Till alla er som frågar vilken tygellängd ni ska ha säger vi På Lösa Tyglar – det beror på vilken form hästen har, eller om hästen går i form – vilken form du söker (hög och samlad eller låg och lång). Det är den tillitsfulla kontakten med hästens mun som är poängen med att tygeln finns. En väl lösgjord häst ska kunna ridas lång och låg (stretching, avslappning) och i anpassad hög form (samling efter styrka och förmåga) utan att kontakt mellan hand och bett försvinner, utan att hästen ändrar takt eller tempo. Precis som Uta Gräf visar så förnämligt här!
Det här är bara möjligt om man rider sin häst i balans och med fina sitshjälper. Om man inte övar det ordentligt, spelar nog inte tygellängden så stor roll 😉

http://www.hippson.se/hippson-tv/veckans-snackis-hast-som-stretchar-enligt.htm

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s