Övergångar är grejen

Alla mina elever vet nog vid det här laget hur viktigt jag tycker det är med övergångar – och vad det gör för hästens förmåga att jobba, ekipagets kommunikation och fokuset hos såväl häst som ryttare. Nästan varje lektion börjar med enkla – start-stopp, som jag brukar säga. Sedan blir det övergångar mellan skritt och trav och sedan trav till halt etc. Det är också något som jag själv gör när jag rider. Jag bestämmer antalet skritt/travsteg eller en sträcka jag ska trava/skritta alternativ var jag ska göra halt och gör små enkla övningar med övergångar om och om igen. Och för det mesta blir det ganska så bra..

Det verkar finnas fler som tycker som jag. I Hippson hittar jag numera en övning som handlar just om detta. Här är lite övningstips för er som inte riktigt har hittat grejen med övergångar än – och det finns många varianter av samma tema, bara man använder sin fantasi lite grann….

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s