Vilket hästminne!

Att ha ett hästminne ses ofta som en komplimang och borde verkligen tas som det. Hästens minne är det då inget fel på. I februari 2009 publicerades en artikel i The Journal of Cognition angående en studie som gjorts i ämnet.

Studien visar att det som en häst lärt sig för sex år sedan sitter minst lika bra idag. Det verkar till och med som om informationen sjunkit in ordentligt. Hästarna presterade nämligen än bättre på det inlärda än vad de gjort när de nyligen lärt sig ett system. Det som testades var att hästen skulle välja ett föremål före ett annat. Som inlärningsmetod fanns både positiv förstärkning och negativ förstärkning.

Det går att dra väldigt mycket slutsatser ifrån det här, inte minst i kombination med hästens förmåga att relatera till liknande situationer när något händer.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s