Det våras….

Inte för att jag förstår poängen – men nu är det sommartid! Hästarna såg yrvaket på mig när jag fodrade dem på morgonen. De är inte så vana vid att jag kommer så tidigt. Att rucka tiden så här på våren har bara en fördel – nu är det definitivt sommarhalvår. Och solen skiner. Äntligen börjar det där halvåret som jag alltid längtar så hett till.

När nu våren äntligen slagit till finns det mängder med saker att göra. Flera av våra hästar ska komma igång ordentligt inför sommarhalvåret. En ganska nyinköpt Eos har fått vila under vintern och yogas igång inför en framtid med jobb här på gården. Han är en riktigt fin kille, med hög ambition och fin känslighet. Nu hoppas vi att han bygger upp sig och blir en stark och glad ridhäst med en självklar plats i vårt gäng.

Vi har också mitt ufo Micro (en mycket speciell och härlig herre) som inte gått så mycket på vintern, och Sabrina som opererades i höstas och nu är fräsch. Alla behöver de lite extra tid och omsorg för att bygga upp muskler utan att få spänningar så att de kan glädja och glädjas åt att hänga med på bana och över stock och sten.

DSC_0020Resten är i finfint skick och går som tåget hela bunten. Kanske lite leriga ibland,men vad gör väl det? Det är en glädje att börja våren och högsäsongen med fräscha, friska och starka hästar som är beredda på att hugga i! Det är nästan så de vill mer än vi människor orkar. De står på rad vid grindarna och nästan säger – ”jag med!”, när vi tar in hästar för ridning. Tur då att vi har så härliga gäster som kommer här och vill träna.

Det är inte bara hästar som står på agendan. Snart är det sommarbete och hagar ska repareras och byggas ut. Sen är det målning, underhåll av ridbana, röjning i skogar, upprustning av stallar, städning av stallar och andra utrymmen, slagning och bärgning av hö och mycket mycket mer som ska hinnas med. Innan hösten kommer igen. Men den tiden den sorgen.

Idag njuter vi av strålande sol, och att det är påskhelg. Hästarna ska visa oss ut i naturen. Hoppas vi får se tranorna som kommit, och en och annan svan. Än har inte rikigt växtligheten tagit fart – kanske en och annan blåsippa går att skymta. Sen blir det nog en och annan timme på banan också – det är fasligt roligt med dressyr också….

DSC_0168

Vi önskar er alla en riktigt påskig dag, och att ni också hittar en plats i solen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s