Härlig dressyr

Charlotte Dujardin gjorde det igen – med sagolika Valegro. EM-guld nummer två säkrat och de stela ryggarnas parad fick än en gång tugga grus. Tack för det! 😀 Det är fasligt vad svårt det ska vara att hitta bra ekipage i dessa klasser. Med bra menar jag inte att de inte utför rörelser på rätt plats – utan hur hästen bär sig. Urholkade och stela ryggar vart man än kikar, och antalet övervinklade kandarstänger överträffar vida de som har undervinklade. Om man säger så. En titt på denna video från EPONA visar tydligt på skillnaden mellan hur det SKA se ut, och hur det ofta ser ut. Med vissa undantag förstås. Men de verkar inte premieras så bra som de kanske borde (särskilt inte ur djurskyddsperspektiv). Domaren sätter standarden och ryttare som vill vinna medaljer är ivriga att göra som premieras.

Men ibland dyker mjukisarna upp – de som faktiskt har en lösgjord häst som de sedan samlar. Kanske kan det här vara ett exempel? Kika först på Eponas video och kika sedan på det här. Inte så pjåkigt :-D.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s