Lösa Tyglar återuppstår

Onsdagen den 16:e november flyttar jag och mina hästar, samt min verksamhet till en underskön gård i mitten av ingenstans i Skinnskatteberg. Det blir en resa som också blir början på något väldigt spännande och nytt! Det betyder nämligen att jag åter tar upp min hästverksamhet på egen hand, och i egen regi och med egna hästar, givetvis lotsade med lösa tyglar och en stor dos känsla. Så det lär blir en intressant resa framöver.  

Det jag är helt säker på är följande. Lösa Tyglar kommer framöver att bjuda in en mängd hästtränare inom en mängd hästdiscipliner för clinics och kurser, hålla egna läger och erbjuda weekends med uteritter på längden och tvären. Målet är också att ge ungdomar och vuxna som satsar lite extra chansen att få rida välutbildade och vältränade hästar kontinuerligt för att bli än bättre ryttare – kanske även på tävlingsbanan.

Basen för all träning, hästhantering och hästlivet i allmänhet är givetvis den ni alla läser om här på bloggen. Ledorden är samarbete och glädje i all interaktion med hästarna, kontinuerlig träning som ger hästarna förutsättningar att lyckas med sina uppgifter samt god omvårdnad på hästarnas villkor var och varenda dag, morgon som kväll. På Lövslätten i Skinnskatteberg, finns 28 ha mark, med enorma hagar och egna vallar för höskörden. Här finns stallar och nu också en lösdrift för hästarna att njuta i. Verksamheten grundar sig både på att det går att använda de hästar som finns här hos oss, eller ta med egen häst på clinic eller kurs. Det väljer varje deltagre helt på egen hand. Här är är ni alltid välkomna med eller utan egen häst.

Här kommer också att finnas en mängd härliga ting för människan – badtunna, bastu, boende, möteslokal och mycket mycket mer. Mängder med aktiviteter kommer att ingå som en del i vistelsen på gården vid alla kurser som hålls. Då Lövslätten är omgiven av vackraste Bergslagsnatur, med en fauna som även inbegriper Kungens älgar, ett rikt fågelliv och en och annan varg och lo finns ypperliga möjligheter att upptäcka något av Sveriges vildaste och härligaste natur, men givetvis på ett säkert sätt. Bara stenkast bort ligger becksvarta små tjärnar perfekta för badutflykter till häst,kilometern bort finns en härlig fors som gjord för forsränning. Och blir det som det brukar kommer också den vita vackra snön att pryda landet vintertid. Det betyder givetvis både tolkningsmöjligheter och skidmöjligheter.

Vad som sedan händer, vad vi lär oss på vägen och vilka nya vänner, bekantskaper och affärspartners jagfår äran att möta -det är något som kommer att visa sig, och något som kommer att bli enormt givande att uppleva. Välkomna – på webben och i verkligheten. Dörren står öppen.

WWW.LOSATYGLAR.SE är adressen på nätet. Sidan är under uppbyggnad, så den kommer att innehålla mer och mer information om vad som händer och fötter.

Annons

3 tankar om “Lösa Tyglar återuppstår

  1. Åååh! Vad jag önskar att jag bodde två mil bort istället för sextio. Men jag får hälsa på istället… LYCKA TILL!!!, kommer bli spännande att följa er här på bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s