Det vart en Vårdhund! :-D

Förutom att jag ständigt jobbar med hästar och träning  – här på gården och på andra ställen, så är jag fritidspolitiker i kommunen. Det är en otroligt nyttig insats och jag hoppas jag gör skillnad. Det är inte så ofta, men ibland handlar faktiskt arbetet om djur också. Annars är det ju mest beslut som rör människor som vi jobbar med inom kommunen. Nåväl – igår lyckades i alla fall jag och mina partikamrater och mina samarbetspartier lotsa igenom nästa års budet.  Och det betyder att vi från nästa år kommer att kunna anlita en vård- och terapihund både inom vård- och omsorg och skola.

Djur ger närhet för ensamma, de ger lugn och ro för oroliga och de bidrar med ett mervärde som inte kan mätas i pengar. Allt detta för en ytterst låg slant vilket gör satsningen till en av de mest kostnadseffektiva inför nästa år (ja som politiker måste man se till att ge mycket för pengarna också, det är ju skattepengar det rör sig om!). Det är en liten seger för mig, en stor seger för alla de som kommer få glädje av hund och förare 😀

Vårdhundskolan

Terapihund stöd vid demens

Terapihund jobbar med barn

Terapihunden som glädjekälla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s